Årsprogram

Solåsen Pilegrimsgård - Åndelige Tilbud

Stillhet, Tilbaketrekning & Motstrømsliv. Søker du stillhet, et frihetens sted og et rom for deg selv å bare være i? Kanskje en av Peterstiftelsens "stille dager/uke” med individuelt tilpasset opplegg - kunne være noe å sjekke ut?

Ønsker du fordypning og hjelp til å leve et liv i bønn? Se våre tilbud om åndelig veiledning og 30-dagers retreat samt øvelse i Jesusbønnen! Eller er du interessert i erkjennelsen av det som blokkerer for Gud, eller å faste og det å sette grenser? I vårt årsprogram finner du også temaretreater med innføring i tema om kristen spiritualitet og en fordypende retreatskole. Der handler det om å forene hode og hjerte gjennom undervisning i retreatramme. Vi tilbyr og hjelp til å ta valg og å arbeide med sin vilje. Til sist ønsker vi sammen å finner kreative veier ut av det som hindrer Guds liv og felleskap.

To stikkord samler mye av det som skjer på vårt retreatsted: enhet og forvandling. Noen av oppleggene er enkle & grunnleggende, andre vil ta deg ut på dypere vann.

Ta kontakt - meld deg på - vi ser frem til å høre fra deg!
For mer info: joachim@peterstiftelsen.no eller ring oss på tlf. 415 49 415 / 474 83 032

Vårprogrammet 2016

Vårprogrammet 2016
Her vil du finne stadig oppdatert informasjon om våre arrangement for våren 2016
Les mer her

"Korsets mysterium", retreatskole, 8.-11.november

Korset og våre lidelser er en viktig del av det sant åndelige liv. Hos Luther og i den åndelige veiledning som følger Ignatius` åndelige øvelser, er møtet med korset avgjørende.

Ved korset kan vi finne vår dypeste helbredelse og dele våre livs byrder med Jesus. Vi lærer å ta opp korset, som Jesus oppfordrer oss til: «Den som ikke tar opp sitt kors og følger etter meg, kan ikke være min disippel» (Luk 14,27).
Les mer her

Høstprogrammet 2015

Høstprogrammet 2015

Retreatskole: 28. april - 1. mai 2016 "Åndelig dømmekraft – å skjelne ånder"

Peterstiftelsens Retreatskole

I den kristne spiritualiteten ses det som avgjørende å skjelne ånder i eget liv, i veiledning av andre og for å vurdere åndelige strømninger i tiden. Det er viktig å kunne dømme om hva som kommer fra egen psyke, fra andre krefter eller fra Gud. Kurset gir en grunnleggende innføring i et felt som i stor grad er en glemt kunnskap i Vestens kirker. 

Les mer her

Heltaus retreat 8.-11. oktober 2015 "Kristus - kontemplasjon"

Heltaus retreat med undervisning om:

 - Forskjellige former for hjertebønnen med Kristus i sentrum
 - Sammenhengen mellom (Jesus-)meditasjon og kontemplasjon
 - Be alltid - uavlatelig bønn

Les mer her

Retreatskole: 22.-25. oktober 2015 "Meditasjon og kontemplasjon"

Retreatskole: 22.-25. oktober 2015

Peterstiftelsens Retreatskole

TEMA: "Meditasjon og kontemplasjon"

22.-25. oktober 2015

Vi har i dag tilbud om kontemplativ bønn og ignatianske retreater som bygger på meditativ bønn. I kirkens tradisjon læres bønnens vei fra meditasjon til kontemplasjon.

Sr. Hildegard Koch fra Lunden, som selv lever i et kontemplativt kloster i Oslo, vil ha en innføring i hva kirkens klassiske spiritualitet sier om kontemplativ bønn.

Les mer her
1  2  Neste side